Köpvillkor

Allmänt

För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för paketförsändelser. Om du är under 18 år behöver du ha fått samtycke till ditt inköp från din vårdnadshavare. För kortköp där kunden är minderårig ansvarar fullmaktsgivaren för kortet.

Priser, betalning och leverans

Samtliga priser på hemsidan anges inklusive moms. I kundvagnen ser du alltid det totala priset du får betala inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. När du handlar av oss får du fri frakt. Vi använder oss av PostNord för att leverera din vara. Våra produkter säljs endast till leveransadresser inom Sverige. I normalfallet skickas din vara samma dag som din beställning om ordern läggs före kl 10.30. I annat fall skickas den dagen efter din beställning. Du får ett meddelande från oss samt en spårningslänk när varan skickas från vårt lager. Med spårningslänken kan du enkelt följa var din vara befinner sig. Varan delas ut direkt i din brevlåda om den får plats, i annat fall får du en avisering om att hämta ut den på ett utlämningsställe nära din angivna leveransadress. Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om max 200 kr beroende på vikt om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos postombudet i 14 dagar innan den returneras till oss. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning nedan.

För samtliga betalningar i vår webbshop använder vi Klarna Checkout. Se bild nedan för samtliga godkända betalningsmetoder:

Personuppgiftshantering och Cookies

Vår hantering av personuppgifter samt cookies kan du läsa om i vår Integritetspolicy. Den finns tillgänglig på samtliga sidor i sidfoten. Du kan även nå den via denna länk : https://aftenova.com/integritetspolicy/

Ångerrätt och returer

Din ångerrätt gäller under 14 dagar. Du skickar meddelande till kund@aftenova.com där du anger att du ångrar ditt köp. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan. Ångerrätten gäller inte om produktens/varans försegling har brutits.

Om du vill använda din ångerrätt är du skyldig att hålla varan i samma skick som när du fick den. Produkten får inte användas. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Returer sker på din egen bekostnad förutom om varan är defekt eller om vi har gjort fel. Returer ska skickas som brev eller paket, ej mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du skicka tillbaka produkten/varan till den adress som vi anvisar dig.

Mejla oss alltid på kund@aftenova.com om du vill skicka tillbaka något till oss.

Vi behöver följande information:

  1. ordernummer (finns i din orderbekräftelse eller på fakturan)
  2. ditt namn och dina kontaktuppgifter
  3. antal och namn på de produkter som önskas returneras

Vi skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka.

Reklamation

Om du har fått en defekt eller felexpedierad vara ber vi dig att omgående maila oss på kund@aftenova.com. Beskriv felet så utförligt som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet får du naturligtvis reklamera produkten för att få en ny. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får efter kontakt med oss.

Återbetalningsskyldighet:

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan.

MedioNova AB