FRÅGOR & SVAR

 • Vad skiljer AfteNova Multivitamin från andra multivitaminer?

  Idag finns inget (för oss känt) kosttillskott med samma sammansättning av vitaminer, mineraler och aminosyra i samma doser som i AfteNova Multivitamin. För att du skall få samma sammansättning av ingredienser skulle förmodligen en handfull andra separata tillskott behöva införskaffas, vilket i sin tur skulle kunna bli både kostsamt och komplicerat jämfört med att samla allt i ett enda kosttillskott.

 • Hur är burken med AfteNova förseglad?

  Under metallocket sitter en försegling som enkelt kan dras bort. Tänk dock på att om du snabbt och kraftfullt skruvar av locket på burken så kan förseglingen följa med locket upp. Det betyder inte att det är något fel på förseglingen.

 • Multivitaminer luktar ofta lite speciellt, vad beror det på?

  När man blandar många olika ingredienser är det normalt att det kanske luktar lite annorlunda än vad man är van vid. Vissa ingredienser doftar dessutom mer än andra. I produkterna finns inga doft/smaktillsatser så doften kommer naturligt från alla vitaminer och mineraler som ingår.

 • Jag har svårt att svälja kapslar och tabletter. Några tips?

  Ja, vi har flera tips. Du kan prova att svälja kapseln med mer trögflytande vätska såsom fil eller yoghurt, eller svälja den tillsammans med färdigtuggad mat. Om det ändå känns svårt kan du öppna kapseln och hälla i innehållet i t ex en litet glas fruktyoghurt och röra om. Lycka till.

 • Ibland är det mer färg i urinen när jag kissar. Vad beror det på?

  En majoritet av ingredienserna i AfteNova är vattenlösliga (C- och B-vitaminerna), vilket förenklat innebär att kroppen tar upp det den behöver och gör sig av med det som den inte kan tillgodogöra sig. Överskottet kommer då ut med urinen.

 • Varför skiljer sig doserna i många kosttillskott mycket från Dagligt referensintag (DRI)?

  Dagligt referensintag (DRI) för vitaminer och mineraler är inte en maxnivå, utan snarare den miniminivå som behövs för att du inte ska riskera att få bristsjukdomar. Den maximala dagliga nivån som anses säker att ta långvarigt bestäms av Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (Efsa). I många fall är den nivån 1000-tals procent högre än DRI och i vissa fall finns ingen övre gräns då man inte hittat några negativa effekter (till exempel för vitamin B12). Alla leverantörer av kosttillskott måste enligt regelverket deklarera innehållet som en procentsats av Livsmedelsverkets DRI. Här är en länk till Efsas tabell över gränsvärden för säkert dagligt intag av vitaminer och mineraler.

 • Jag tar läkemedel, kan jag äta produkter från AfteNova samtidigt?

  Vanligtvis är det inga problem, men rådgör gärna med din läkare innan du börjar ta AfteNova.

 • Hur lång hållbarhetstid har AfteNova?

  Information om hållbarhetstiden hittar du på etiketten på burken.

 • Hur ska jag förvara AfteNova?

  Förvara burken torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för små barn.

 • Hur gammal måste man vara för att använda AfteNova?

  I dagsläget rekommenderar vi att du är minst 18 år gammal, alltså vuxen, för att använda produkter från AfteNova. Vi följer och ligger under EFSAs (Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) riktlinjer för vuxna personer (18år-) när det gäller högsta gränsvärden för långvarigt dagligt intag av vitaminer och mineraler. För barn är dessa gränsvärden lägre för de olika ingredienserna och varierar beroende på barnets ålder. Mer information om gränsvärden finns här: https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/assets/UL_Summary_tables.pdf

 • Vilka bör inte äta AfteNova?

  Rådgör gärna med läkare innan du använder produkten om du är gravid, ammar, är allergisk mot någon av ingredienserna eller tar mediciner.